WWOOF

Als leefgemeenschap en werkgemeenschap (zorgboerderij) willen we werken met en leren over biologische landbouw. Duurzaam leven en biologische voeding en landbouw zijn voor ons als biologische zorgboerderij belangrijke waarden. Daarom zijn we aangesloten bij WWOOF, een wereldwijde organisatie.

 

Bijkomend voordeel is dat we, door vrijwilligers uit andere landen naar De Gouden Zon in Borger te halen, andere culturen leren kennen. Dit wordt binnen onze leefgemeenschap als heel waardevol ervaren.

Wat is WWOOF?

WWOOF staat voor World Wide Opportunities on Organic Farms. Het is een wereldwijd programma dat biologische boeren (de Whosts) in contact brengt met mensen die graag op een biologische boerderij de handen uit de mouwen willen steken. WWOOF is opgericht in 1971 en is inmiddels uitgegroeid tot een netwerk van meer dan 80.000 vrijwilligers, verspreid over 100 landen. Ook in Nederland! Wie in Borger (Drenthe) wil WOOFFen kan terecht bij De Gouden Zon.

 

WWOOF: eerlijk ruilen

Het principe is simpel: WWOOF vrijwilligers werken mee op onze zorgboerderij en in ruil daarvoor krijgen ze voedsel, onderdak en een kans om meer te leren over biologisch en duurzaam leven. Zo komt het biologische bedrijf aan vrijwilligers en zo komen vrijwilligers aan kost en inwoning en, belangrijker, een goed leerbedrijf. Van geld of rangorde is bij WOOFF geen sprake. Het programma staat voor een partnerschap op basis van respect en vertrouwen.

 

Ben jij onze WWOOFer?

Ben jij er klaar voor om WOOFFer te worden? Er is (nog) geen nationale WOOFFer groep in Nederland, maar je kunt hier natuurlijk wel als WOOFFer aan de slag. Wil je als WOOFFer werken en leven op De Gouden Zon? Neem gerust contact met ons op!