Werkgemeenschap (zorgboerderij)(dagbesteding)

 

Een breed en gevarieerd aanbod als het gaat om dagbesteding in Drenthe? Een heerlijke plek om te werken én te relaxen? 

 

Dagbesteding Borger (Drenthe)

Is er nog een open plek voor de dagbesteding op De Gouden Zon? Wil je werken in de natuur en/of met dieren in het mooie Drenthe? De Gouden Zon in Borger heeft een breed aanbod als het gaat om dagbesteding. Het werken op onze zorgboerderij is bovendien gevarieerd, omdat elk seizoen weer zijn eigen taken en ideeën met zich meebrengt.

Bij onze groene dagbesteding werk je in de moestuinen, de siertuinen, de vlindertuin en met de dieren. Daarmee komt niet alleen de natuur tot bloei. Ook jijzelf! Misschien ligt jouw talent op het technische vlak? Dan is de technische dagbesteding vast iets voor jou. Op onze zorgboerderij in Borger is natuurlijk werk genoeg! Misschien maak je graag mooie dingen waar mensen blij van worden? Dan zien we jou vast vaak terug bij de creatieve dagbesteding. Op zoek naar een open plek voor dagbesteding in Drenthe? 

Meld je aan!!!

 

Dagbesteding: samen werken én samenwerken

We werken op werkdagen van 9:00 tot 16:00 uur. We beginnen onze werkdag met een werkoverleg, waarbij rekening wordt gehouden met jouw wensen en talenten.

Samen wérken verloopt een stuk beter en gezelliger als we ook samenwerken! Bij De Gouden Zon werken we niet productiegericht. Wij hebben andere doelen. Aan het einde van de middag evalueren we ons werk.

 

Doelen van De Gouden Zon

 • We vormen samen een leefgemeenschap
 • Samen wonen, werken en leven. Als gelijken en als vrienden.
 • Sociale interactie met elkaar en de dieren
 • Ruimte voor elk individu om zich te ontwikkelen
 • Van elkaar leren en elkaar stimuleren
 • Biologisch voedsel verbouwen en eten
 • Duurzaam leven (permacultuur)

 

Binnen De Gouden Zon werken we momenteel aan het verder uitbouwen en specificeren van deze doelen. Zo wordt duidelijk welke competenties we bieden.

 

 Open plek dagbesteding Drenthe

Is er nog een open plek voor de dagbesteding op De Gouden Zon in Drenthe? Zitten we vol? Dan is er altijd de mogelijkheid om jezelf op de wachtlijst te zetten van onze zorgboerderij in het mooie Drenthe. Kom gerust langs om rond te kijken, of kom gezellig een dagje proefdraaien! Je bent van harte welkom.

 

Wat zijn jouw talenten? Misschien liggen ze op het technische vlak? Dan is de technische dagbesteding vast wel iets voor jou. Op onze zorgboerderij is werk genoeg… we kunnen je goed gebruiken!

 

Onze technische werkzaamheden

Er zijn altijd wel klusjes die gedaan moeten worden in en rond de huizen. Het onderhouden van de tractor en grasmaaier, het vervangen van lampen, het repareren van defecte apparaten, het leggen van bestrating, eenvoudig schilderwerk binnen en buiten, enzovoorts.

 

Technische dagbesteding

 • Je maakt deel uit van onze leefgemeenschap
 • Je doet nuttig en waardevol werk
 • Je hebt sociale interactie met huisgenoten
 • We leren van elkaar en stimuleren elkaar
 • Je ontwikkelt je praktische vaardigheden
 • Je ontwikkelt je inzicht

 

 

Wat zijn jouw talenten? Misschien liggen ze op het creatieve vlak? Vind je het leuk om mooie dingen te maken? Dan is de creatieve dagbesteding vast wel iets voor jou. Onze zorgboerderij biedt veel mogelijkheden voor creatievelingen!

 

Onze creatieve werkzaamheden

Zingen, muziek maken en dansen

Tekenen en schilderen

Werken met klei en boetseren

Knutselen

Kaarten maken

Sieraden maken

Houtbewerken

Bloemschikken

De seizoenstafel mooi opmaken/versieren

 

Doel van onze creatieve werkzaamheden

Je maakt deel uit van onze leefgemeenschap

Je doet leuk en creatief werk

Je maakt mooie dingen waar mensen blij van worden

Je draagt bij aan een gezellige sfeer in de huizen

Je hebt sociale interactie met huisgenoten

Je ontwikkelt je creatieve talent

Je ontwikkelt je praktische vaardigheden

We leren van elkaar en stimuleren elkaar

 

 

 Wat zijn jouw talenten? Misschien werk je graag in de natuur, en/of met dieren. Op onze zorgboerderij is veel nuttig en waardevol werk te doen. Je bent in contact met de natuur, de aarde, de planten en de dieren. Zo kom je in contact met jezelf en de talenten die je hebt. Dat geeft rust. Je doet ertoe. Je levert jouw unieke bijdrage en draagt, als je dat kunt en wilt, een stukje verantwoordelijkheid. Met elke uitgevoerde activiteit bouw je je zelfvertrouwen op.

 

 

 Wij gaan voor groen!

 

Binnen De Gouden Zon werken we niet productiegericht. Wel zijn wij waar mogelijk zelfvoorzienend. Wij streven naar ecologisch en duurzaam werken. Zo zijn we bezig met permacultuur en het programma WWOOF. Binnen De Gouden Zon barsten we van de mooie plannen en ideeën… kom je helpen ze waar te maken? Jouw inzet geeft onze zorgboerderij nieuwe mogelijkheden. We kunnen jouw talent goed gebruiken!

 

Breng de natuur en jezelf tot bloei

Ieder mens wil meedraaien en erbij horen. Of je nu een verstandelijke en/of psychische beperking hebt, of niet. Je wilt onderdeel uitmaken van de samenleving. Door jouw werk in de tuin en het werken met de dieren komt niet alleen de natuur tot bloei. Ook jijzelf. Met of zonder beperking; werken in de natuur is waardevol en heilzaam. Het doet een mens goed.

 

Onze groene werkzaamheden

 • Onderhoud van de moestuinen
 • Oogsten en verwerken van fruit en noten
 • Onderhoud van de siertuinen
 • Bloemstukken maken
 • Onderhoud van de vlindertuin
 • Verzorging van de paarden
 • Verzorging van het kleinvee (geiten, kippen en konijnen)
 • Onderhoud van de dierenverblijven
 • Onderhoud van het gras, weiland en de paardenbak
 • Werkzaamheden bij Staatsbosbeheer
 • Afval- en compostverwerking

 

Voor deze taken hebben we natuurlijk mensen nodig die handig zijn en inzicht hebben. Heb jij twee rechterhanden? Snap je vaak snel hoe iets in elkaar zit? We kunnen jouw talent heel goed gebruiken bij De Gouden Zon!

Binnen De Gouden Zon werken we momenteel aan het verder uitbouwen en specificeren van deze doelen. Zo wordt duidelijk welke competenties we bieden.

 

Kwaliteit en keurmerk

Vanaf 1999 is De Gouden Zon actief als zorgboerderij. De kwaliteit van ons systeem is uitgebreid getoetst en positief beoordeeld. De Gouden Zon kreeg in 2013 het keurmerk Landelijk Kwaliteitssysteem Federatie Landbouw & Zorg. Binnen De Gouden Zon werken we níet productiegericht.
Deze is in 2019 verlengd en uitgereikt voor de werkgemeenschap en de leefgemeenschappen.