Welkom bij De Gouden Zon

Rust. Ruimte. Respect. Bewust leven. Maar ook: gezelligheid. Samen aan de slag. Bij De Gouden Zon in Borger, gelegen in het mooie Drenthe!

De Gouden Zon is een kleinschalige leefgemeenschap voor mensen met en zonder beperking. Een woon- en zorgboerderij waar we samen als gelijken willen wonen, werken en leven. Begeleiders en huisgenoten staan naast elkaar. Als vrienden.

 

Leefgemeenschap De Gouden Zon

Op de Gouden Zon in Borger willen we als een soort familie samenleven. We hebben twee huizen waar huisgenoten wonen, Panta Rhei en Orbis Vitae. Panta Rhei is het huis van 9 huisgenoten. In het huis Orbis Vitae wonen 5 huisgenoten. 

 

Vrijetijd, bezoek & vakanties

’s Avonds en in het weekend zijn we vrij en maken we het gezellig in de gemeenschappelijke woonkamer of in de Soos. Muziek, een hapje en een drankje horen daarbij! Wie dat prettig vindt kan zich terugtrekken op zijn eigen kamer. Behoefte aan bezoek of een vakantie? Bij De Gouden Zon zijn we zo flexibel als jouw mogelijkheden toelaten. 

 

Begeleiding en zorg

De huisgenoten worden in het wonen en werken ondersteund door assistenten (begeleiders). Zij willen naast de huisgenoten staan om als vrienden samen te leven, te werken en van elkaar te leren. Voor iedere huisgenoot wordt een individueel begeleidingsplan opgesteld. Meestal wordt er gekookt door een assistent, die vaak   geholpen wordt door een of meerdere huisgenoten. Samen houden we alles netjes en schoon.

Onze zorgboerderij biedt 24 uur per dag, 7 dagen in de week professionele begeleiding. Elk dagdeel is er een assistent aanwezig en na 22:30 uur is de slaapwacht beschikbaar voor noodgevallen.

Jij bent uniek!

Er is echt niemand zoals jij. Je bent uniek! Wat zijn jouw talenten en waar ligt je interesse? Kun je goed zelfstandig aan de slag of ben je een echte teamplayer? Ben je sociaal sterk, werk je graag met dieren, heb je groene vingers of ben je handig met gereedschap? Samen komen we erachter. Op onze zorgboerderij in Borger krijg je alle ruimte om jouw talenten te ontdekken en ontwikkelen.

 

Welk werk past bij jou?

Bij De Gouden Zon werk je op je eigen niveau en in je eigen tempo. Er zijn heel veel verschillende dingen te doen op onze zorgboerderij in Borger! Bovendien brengt elk seizoen weer nieuwe werkzaamheden, mogelijkheden en ideeën met zich mee. Bij het verdelen van de taken houden we rekening met jouw wensen, vaardigheden en ervaring. Je mag je stem laten horen en je talent laten spreken!

 

Breed aanbod dagbesteding

Op onze zorgboerderij werken we op werkdagen van 9:00 tot 16:00 uur. De groene dagbesteding houdt in dat je werkt in en met de natuur. Daarmee komt niet alleen de natuur tot bloei. Ook jijzelf! Misschien is de technische dagbesteding iets voor jou? Op onze zorgboerderij in Borger is natuurlijk werk genoeg! Maak je graag mooie dingen waar mensen blij van worden? Dan zien we jou vast vaak terug bij de creatieve dagbesteding.

 Samen werken op de zorgboerderij

We beginnen onze werkdag met een werkoverleg, waarbij rekening wordt gehouden met jouw wensen en talenten. Uiteraard ontbreken de koffie- en lunchpauzes niet. Maar ook tussendoor is er tijd en ruimte om te praten en te rusten. Bij De Gouden Zon werken we namelijk níet productiegericht. Wij hebben andere doelen. Je werkt op je eigen niveau en in je eigen tempo. Aan het einde van de middag evalueren we ons werk.

 

Algemene doelen van De Gouden Zon

  • We vormen samen een leefgemeenschap
  • Samen wonen, werken en leven. Als gelijken en als vrienden.
  • Sociale interactie met elkaar en de dieren
  • Ruimte voor elk individu om zich te ontwikkelen
  • Van elkaar leren en elkaar stimuleren
  • Biologisch voedsel verbouwen en eten
  • Duurzaam leven (permacultuur)

 

Binnen De Gouden Zon werken we momenteel aan het verder uitbouwen en specificeren van deze doelen. Zo wordt duidelijk welke competenties we bieden.